Submitted by toniher on
Gràcies a en Mario, fa un temps que a l'aquari hi tinc guppys. Són una espècie de peix d'aquari bastant popular per la seua coloració i també per la seua fertilitat. Com tota la família dels pecílids, es caracteritzen per ser ovovivípars, i per tant, els ous desclouen en la mateixa mare. És una espècie emparentada amb la gambúsia, que ara és ubiqua a gran part dels cursos baixos de les aigües del nostre país i que malauradament és causant de la progressiva desaparició d'espècies autòctones com el fartet i el samaruc.
En poc temps, gràcies a tenir un aquari ben plantat i que una de les espècies que s'encarregava de fer-hi un control biològic menjant-se als alevins naixents va morir, ara tinc un munt de cries que he de mirar què fer amb elles una vegada es facin més grans. La setmana passada vaig donar la majoria de progenitors a un cosí petit però compto que hauré de fer alguna altra donació aviat de llurs cries.
Doncs això, qui pugui estar-hi interessat, que no dubti a posar-se en contacte amb mi.
Comments
imma replied on Permalink
ovovivípars... em el que
ovovivípars... em el que m'ha costat que diferenciïn i entenguin una mica què és un vivípar i un ovípar, perquè ara em compliquis la vida tu!! aaaahg xD
petons macu!
Mario replied on Permalink
ovovivipars?????? Y eso que
ovovivipars??????
Y eso que esssssss???
Estimat Toni, que tal si diem que els guppies son vivipars?
El part de la famella dona lloc a cries que son plenament independents....
Salutacions
toniher replied on Permalink
Ovoviviparisme
Vinga, aquí passo un article de la Viquipèdia al respecte ;): Ovoviviparisme.
No són vivípars perquè no hi ha intercanvi nutritiu directe amb la mare, apart de l'intercanvi de gasos. Gràcies al relativament abundant rovell dels ous dels guppys, els peixos neixen ben formats i surten ràpidament a la cerca de menjar. Com és evident amb la seua cosina, gambúsia, a més serien uns organismes del tipus r en termes ecològics.