estat propi

La diada de l'Onze de setembre bull per un estat propi

Crec que no recordo cap Diada de l'11 de setembre amb tants actes de rellevància preparats. I no pot ser de cap altra manera en el centenari de l'estelada, la bandera de lluita catalana, que ha aconseguit aplegar ja a més de 100 ajuntaments que coronaren aquesta ensenya a llurs façanes.

Nous estats i dependència energètica

Resseguint un fil de fòrum de Racó em trobo la referència a un interessant article del Finantial Times on es defensa els avantatges dels nous estats naixents per a llurs ciutadans. Ho demostrarien alguns índexs de competitivitat, i s'evidencia en aspectes com l'educació, on com s'ha difòs profusament a la premsa recement, precisament nosaltres estem a la cua europea.

Primer aniversari de la Xarxa de Blocs Sobiranistes

XBS
Per tal de celebrar el primer aniversari d'aquest lloc de trobada de tots els blocaires que volem un estat propi, tots aquells que pugueu, ens trobarem demà a les 7 del vespre a la seu nacional d'Òmnium Cultural a Barcelona.

Missatge rebut de la Xarxa

Benvolguts catosfèrics,

Piulant amb el Twitter... per un estat propi

Tot llegint l'excel·lent article revisió sobre el Twitter a eCuaderno, aprofito per a fer-me ressò d'aquesta eina que ha començat a revolucionar la xarxa sota el concepte de microblogging.

Gràcies a aquest tipus de servei, es pot possible fer conèixer a qui segueixi el propi perfil què esteu fent o allò que vulgueu expressar-hi. Per a fer-ho, pot optar-se per un gran nombre de canals de comunicació; amb el Twitter és possible amb missatgeria instantània (ex. XMPP/Jabber), telèfon mòbil i des del mateix web. Així doncs, podreu tant enviar com rebre notificacions amb alguns d'aquests darrers mitjans.

Si bé la geolocalització no sembla estar-hi tan ben implementada d'un bon principi com amb la competència Jaiku, serveis de tercers com Twittervision o Twittertown juntament amb etiquetes adients supleixen la mancança inicial.

I no només això, amb altres serveis com el twitterfeed, és possible incloure-hi canals. I per tant, les novetats d'aquests (de blocs, diaris, etc.) es retransmetran als inscrits. Mitjans com l'americà The New York Times o l'espanyol El País ho han fet, per exemple.

Als EUA, els polítics ja van començar a utilitzar aquesta eina, com també han explotat altres eines socials de la xarxa com el Youtube. Per altra banda, dedueixo llegint al bloc d'en Toni Roig que possibilement el primer polític de l'àmbit català que ha utilitzat el microblogging ha estat l'actual president de les Illes Balears, Xisco Antich. Com amb el seu bloc, em sembla que s'ha refredat després de les eleccions...

Amb tot això, aprofito jo també per a activar el meu Twitter personal, i com a prova de foc el provarem a Menorca aquests dies durant les xerrades d'Estat Propi, que també té el seu Twitter ara gràcies a twitterfeed.

Per un estat propi: que no quedi per hissar cap senyera al territori

Estat Propi
Després de poc més d'una setmana de la presentació del web d'Estat Propi, les adhesions s'estenen arreu del territori i com explica n'Alexis, aviat arribarem als 5000 adherits, ja amb més d'1/3 dels municipis dels Països Catalans amb com a mínim 1 independentista adherit.

Subscribe to RSS - estat propi